D. Alper Hayırlıoğlu’nun teşekkür ilanı

Ana Sayfa/Haberler, Manşet Haberleri/D. Alper Hayırlıoğlu’nun teşekkür ilanı

D. Alper Hayırlıoğlu, MD, Phd bir gazete verdiği teşekkür ilanında bizleri aşağıdaki sözlerle duygulandırdı, onore etti:

Herkesin başarılması imkansız dediği operasyonu çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren Prof. Dr. Semih Halezeroğlu‘na ve asistanı Op. Dr. Gökhan Ergene’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

akciğer-ameliyat-hasta-teşekkürü

9 İleti

  1. M. Corek 03:14 de 22 Eylül 2017 - Yanıtla

    Tebrikler…

  2. zhrcngz 17:01 de 5 Temmuz 2017 - Yanıtla

    Sayın Hocam babam için verilen Pet örneğini değerlendirmeniz konusunda yardımınızı rica ederim.Babam 59 yaşında sigara içiyor.(bırakmaya başlaması 2 hafta oldu) Sırtında ağrı ve geçmeyen öksürük şikayeti ile hastaneye gitti bugün bu sonucu verdiler. Bu sonucun ne anlama geldiğini öğrenebilirmiyim. Cuma günü için biyopsi randevusu verildi yapılmalı ve neden yaptırıyoruz, bilgi sahibi değiliz. Aşağıda yazılan ne hastalığı anlamına geliyor. Çok teşekkür ederim.
    TORAKS İNCELEMESİNDE : Mediasten istasyon 10R de en büyüğünün kısa aksı 1,5 cm (SUVmax2,8) ve en aktif olanı (SUVmax3,4 )olan hafif hipermetabolik lenf nodları izlenmiştir (reaktif?)
    -Sağ akciğer orta lob lateral segment subplevral yerleşimli plevreya geniş tabanlı 25*30 mm hipermetabolik (SUVmax 7,9 )yumuşak doku yapılanması izlenmiştir. Kitle fissure oturmuş ve periferinde hipometabololik atelektazik bant formasyonu mevcuttur (patalojik örnekleme önerilir)
    -Sağ akciğer üst lobda hipometabolik plöroparankimal sekel değişiklikler mevcuttur.
    -Sol akciğer de ve diğer mediastinal lenfatik istasyonlarda patolojik artmış FDG tutulumu izlenmemiştir.

    Sonuç Sağ akciğer orta lob subplevral alanda hipermetabolik yumuşak doku yapılanması (patolojik örnekleme önerilir) izlenen F-18 FDG PET/CT bulguları

    • Prof.Dr.Semih Halezeroğlu 08:35 de 8 Temmuz 2017 - Yanıtla

      Sağ akciğer orta lobda akciğer kanseri ŞÜPHESİ oldukça yüksek olan 3cm çapında bir kitle mevcut. Biyopsi bu nedenle yapılacaktır. Acil şifalar dilerim.

  3. Tugba ozdemir 15:36 de 23 Şubat 2017 - Yanıtla

    Iyi gunler doktor bey kizim 8 aylik anne karninda 25 haftalikken diyaframin alt kisminda pulmoner sekestrasyon tespit edildi doguma kadar izlendi ve bir sikinti cikmadi dogumdan sonrada kontrolleri devam etti kizim cok sukur iyi ama bu sefer gittigimuzde tomografi veya emar cekilip tam tespit edlmesi lazim dendi ama ben okadar radyosyona maruz kalmasini istemiyorum birseyler duzelirken baska sikinti olsun istemiyorum neolur bana yardim edin size getirsem ne yapabiliriz tomografisiz olmasi mumkunmu

    • Prof.Dr.Semih Halezeroğlu 20:10 de 23 Şubat 2017 - Yanıtla

      Tuğba Hanım, ‘pulmoner sekestrasyon’ durumu diğer kistik akciğer hastalıkları ile karışabilir. Bunu ayırt etmenin tek bir yolu vardır, o da kontrastlı BT çekilerek akciğerde görülen lezyona aort denilen büyük damardan kan akımı olup olmadığının tespit edilmesidir. Kontrastız BT veya MR bu durumda hiç bir işe yaramaz ve çekilmesi önerilmez. Kontrastlı BT olmadan teşhisi kesinleştirmek de mümkün değildir. Hastalık tam olarak teşhis edildikten sonra da operasyonla hastalıklı-çalışmayan doku çıkartılmalıdır. İlaç tedavisi veya takip gibi bir durum söz konusu değildir. Bu operasyonda biz açık yöntem yerine tek port torakoskopi denilen 2cm’lik tek bir kesi ile uygulanan kapalı yöntemi tercih ediyoruz. Acil şifalar diliyorum.

  4. Ibrahim 21:36 de 7 Ekim 2016 - Yanıtla

    Iyı gunler doktor bey.Benım kızımın akcıgerınde kıst vardı.20 eylulde amelyat oldu ve kistin oldugu lob alındı.Kızım agladıgında yada öksürdügünde amelyatlı kısmına elimizi koydugumuzda sanki hava geliyormuş gibi hissedıyoruz.Salı günü doktor kont.vardı.Doktor amelyatlı bolgeyı sarmak için bandaj verdi ve muhtemelen haftaya gecer dedı.Ama bu arada da havayı almak için cerrahi işlem yapıyoruz dedi.Tabi bizimde kafamız iyice karıştı.Bu durum neden olmuştur.Gercekten bandajla iyileşirmi yoksa tekrar amelyatmı gerekir.Amelyat gerekirsede nasıl bır amelyat yapılır.Simdiden tesekkur ederım.

    • Prof.Dr.Semih Halezeroğlu 20:01 de 18 Ekim 2016 - Yanıtla

      İbrahim Bey, hastayı muayene etmeden ve filmlerini görmeden bu önemli durum için yorum yapmak mümkün değil. Hastanemize baş vurmanız mümkün değilse ameliyatınızı gerçekleştiren doktorlarınızın görüşünü almanız doğru olur. Geçmiş olsun.

  5. esen 15:59 de 11 Eylül 2016 - Yanıtla

    Iyı gunler doktor bey.Benim 7 aylık bir bebegim var.Hamileliğimde sag akciğerinde kist oldugu söylenmişti.Bir ay önce tomg.cektırdik.Tomografinin raporunda sağ akciğer alt lob posteriorda pulmoner sekestrasyon ve buna eşlik eden kistik adenomatoid malformasyon ile uyumlu bulgular yazıyor.Benım sızden ogrenmek istediğim hem kist hem pulmoner sekestrasyon aynı anda olurmu.olursada amelyatta ıkısıne aynı anda mudahale yapılabılırmı.Bu ıkı durum kapalı amelyatla yapılabılırmı.Gıttığımız her doktor farklı bırsey soyluyor.Aslında amelyatı sıze yaptırmayı cok isterdım ama maddı ımkansızlıklar.şimdiden cok tesekkur ederım.

    • Prof.Dr.Semih Halezeroğlu 19:01 de 12 Eylül 2016 - Yanıtla

      Bu her 2 anomalinin bir arada bulunması ileri derecede nadirdir. Bu 2 hastalığı ayırt etmenin yolu BT anjiyografidir. Eğer kontrastlı yapılan Toraks BT anjiyografide kistik lezyona doğru uzanan ve aort denilen damardan çıkmış arter tespit edilmişse bu bir sekestrasyondur. Bu görülemiyorsa bunun kistik adenomatoid malformasyon olma olasılığı yüksektir.
      Her 2 durumda da hastalıklı lob ameliyatla çıkartılacaktır. Ancak, sekestrasyonda bu loba ait anormal damarın dikkatli şekilde tespit edilmesi çok önemlidir. Bu nedenle ameliyat öncesi BT anjiyo mutlaka yapılmış olmalıdır.
      Bu ameliyat tabii ki kapalınolur. Biz son 5 yıldır açık ameliyat hiç uygulamıyoruz. Ancak ülkemşzde başka bir merkezde bebeklerde kapalı ameliyat uygulanmadığını biliyorum. Bu nedenle baş vurduğunuz diğer merkezlerde açık ameliyat önerilecektir.
      Doğumsal akciğer kistik hastalıkları nadir görülen hastalıklardır. Gitmiş olduğunuz doktorların tamamının bu konuda yeterli tecrübeye sahip olması mümkün değil. Bu nedenle farklı yorumlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Acil şifalar dilerim.

Siz de Prof. Dr. Semih Halezeroğlu'na danışmak için aşağıya sorunuzu yazın